Србија

НАПЕТО ИСПРЕД СКУПШТИНЕ: Жандармерија раздвојила присталице СНС и Двери (ВИДЕО)

Припадници Жандармерије испред Скупштине Србије распоредили су се тако да раздвајају присталице Српске напредне странке и покрета Двери, који испред парламента дају подршку шефу посланичке групе СНС Александру Мартиновићу и посланици те странке Сандри Божић, осносно председнику покрета Двери Бошку Обрадовићу, који су од јуче у штрајку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Између те две групе је неколико метара празног простора у којем су искључиво припадници Жандармерије, јавља извештач Танјуга са лица места.

Симпатизери СНС узвикују „Ацо Србине“, „Бошко фашисто“ и „Ђиласе лопове“, а ту је и мањи број окупљених који пружају подршку председнику Двери Бошку Обрадовићу, који узвикују „Бошко Србине“.

Испред скупштине је нешто касније дошао и Драган Ђилас са неколицином присталица, а са њим су Борко Стефановић, Срђан Миливојевић, Бранко Миљуш… Ђилас је дошао до ограде испред степеништа пред скупштином, а Бошко Обрадовић му је у једном тренутку пришао и, кратко су разговарали.

Према незваничним најавама, очекује се да ће доћи већа група присталица Српске напредне странке, који дају подршку Мартиновићу и Сандри Божић, који од јуче штрајкују глађу због непоступања тужилаштва у случају Маријана Ристичевића, кога је у петак испред Скупштине Србије напала група присталица Бошка Обрадовића.

Поред Мартиновића и Сандре Божић испред парлеманта су и посланици СНС-а Верољуб Арсић, Игор Бечић, Благомир Орлић, Владимир Ђукановић, Александар Марковић, али и социјалиста Ђорђе Милићевић.

На степеништу, преко пута напредњака, и даље је Бошко Обрадовић, данас поподне у друштву страначке колегинице Марије Јањушевић.

Обрадовић од јуче штрајкује глађу, а своју одлуку о штрајку најпре је образложио као подршку посланику Шеварлићу, који је на тај начин протестовао због политике власти према питању КиМ, а касније – захтевом да се одложе избори, заказани за 21. јун.

Подршку посланицицма СНС-а данас су дали и министар Зоран ЂорђевиЋ и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, који су их обишли.

Испред парламента је присутна и полиција, а грађани се налазе иза ограде која је и данас испред парламента.

Све већи број грађана је и у Пионирском парку, преко пута зграде Скупштине.

Извор: sputniknews