Србија

НЕСТОРОВИЋ ПОНОВО ШОКИРА СРБИЈУ! После објаве да је имао корона вирус, поново се огласио и оставио све у неверици

Члан кризног штаба поново подигао прашину у јавности тврдњом да је претпостављао да је прележао ковид на ногама.

Проф. др Бранимир Несторовић, члан кризног штаба за борбу против коронавируса и начелник Одељења пулмологије и алергологије у Дечјој клиници у Тиршовој, поново је избио у зенит медијске пажње реченицом да мисли да је имао коронавирус, али да се није самоизоловао због тога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ја сам скоро сигуран да сам имао корону на самом почетку јер сам два дана имао температуру и пролив, личило је да је то то. Нисам био у самоизолацији јер није био тренутак за то и морало је да се ради. Мени је брзо прошло, али нисам никог инфицирао јер сам био друштвено одговоран – рекао је Несторовић за ТВ Б92.

Не бих угрозио себе и друге

Он, међутим, каже да је или погрешно схваћен, или погрешно интерпретиран.

– Рекао сам да сам мислио на почетку епидемије да сам добио коронавирус. Али нисам га имао. Урадио сам брзи тест, који је био негативан. Два дана сам имао температуру и пролив, и то је прошло – наводи он.

– Нисам нигде тврдио да сам прележао корону, већ да сам, у почетку јављања симптома, помислио да је у питању тај вирус. А то је драстична разлика или је у питању погрешно тумачење мојих реченица. И још нешто, ја сам лекар – да сам имао корону, не бих угрожавао прво себе, па онда породицу и друге људе, и која корона траје два дана – рекао је Несторовић.

Корона у Србији била пре првог потврђеног случаја

Подсетимо, др Несторовић је раније тврдио да је корона вероватно у Србији била и много пре него што је званично регистрован први случај 6. марта.

– Ако је сада потврђено да је корона у Италији била присутна још 27. децембра, није имало шансе да већ од јануара вирус није циркулисао и у нашој земљи – говори је Несторовић и додао да је било чудних упала плућа у то време.

Извор: Srbijadanas.com/Курир