Србија

НЕВРЕМЕ ВЕЧЕРАС СТИЖЕ У СРБИЈУ, ПРВИ НА УДАРУ ОВИ КРАЈЕВИ! Уживајте у сунцу још мало, следи ТОТАЛНИ ОБРТ!

Након таласа веома топлог времена, пролеће поново мења своју ћуд, те нам преостаје једино да припремимо топлу одећу и кишобране. Иако се данас највиша дневна температура креће од 21 до 25 степени, већ сутра она ће бити и до пет степени нижа

За сутра је у Србији најављено наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, уз појачан северозападни ветар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду ће, према прогнозама „Акуведер“, у недељу бити облачно, са температуром од 12 до 18 степени. Пљускови се очекују око 6 ујутру и трајаће пар сати. За период између 11 и 12 сати најављена је киша са грмљавином, као и касније током послеподнева.

Почетком наредне недеље кишовито и хладно

У понедељак се очекује променљиво облачно и ветровито време, местимично са кишом и локалним пљусковима. Доћи ће до појаве умереног и јаког северозападног ветра. Јутарња температура биће од седам до 11 степени, а највише дневна од 17. до 20. подеока.

У Београду такође променљиво облачно и нестабилно време, свежије за ово доба године уз кишу или локалне пљускове праћене грмљавином.

Средином дана престанак падавина и делимично разведравање. Ветар умерен и јак, северозападни, после подне у слабљењу. Најнижа температура око 13, највиша око 18 степени.

У уторак ће се наставити слично време да променљивом облачношћу, локалним пљусковима и умереним ветром. Температуре ће се кретати од седам до 12 степени ујутру, а највише дневне виће од 17 до 20 степени.

У Неготину ће након променљиво сунчаног времена, око 10 сати падати киша са грмљавином. Краткотрајни пљускови су најављени још неколико пута у току сутрашњег дана. Температура од 10 до 18 степени.

Пљускови су у Ваљеву најављени за 5 сати ујутру и према прогнози киша ће падати нартедних неколико сати. Краткотрајна киша пропраћена грмљавином очекује се још неколико пута у тогу дана. Разведравање и променљиво сунчано време најављено је за 19 сати. Минимална температура за сутра је 11, максимална 16 степени.

У Новом Пазару најављено је да ће јутро бити углавном променљиво сунчано. Послеподне наоблачење, а краткотрајни пљусови са грмљавином најављени су за 13 и 16 сати. Температура ће се кретати од 9 до 16 степени.

Краткотрајна киша са грмљавином најављена је у Крагујевцу за 9 сати ујутру, као и још неколико пута током дана. Разведравање се очекује око 18 сати. Дневна температура од 8 до 14 степени.

Кишовито до краја месеца

До 31. маја током целог периода променљиво облачно и нестабилно време, повремено са кишом и пљусковима са грмљавином уз умерен, повремено и јак северозападни ветар. Температура мало испод просека за ово доба године у већини места у интервалу од 18 до 22 степена.

– Сваки дан следеће недеље биће мање-више сличан. Цела територија Србије је у нестабилној маси, те ће бити претежно кишовито. То не значи да ће у сваком граду да пада киша сваки дан, али за њу постоје изгледи. Најгоре ће бити у уторак, када ће небо бити затвореније, односно биће више облака – кажу за „Блиц“ из РХМЗ.

Извор: Информер