Регион

НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ ВИТИ ИСТО! Ако планирате да идете на море, упознајте се са новим правилима!

Купалишта на црногорском приморју могла би да буду отворена 18. маја.

Биће припремљен сет мера у сарадњи са Институтом за јавно здравље, како би гостима била омогућена здравствена безбедност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Купалишна сезона годинама је званично почињала 1. маја, а директор „Морског добра“ Предраг Јелушић рекао је да процене говоре да ће због пандемије коронавируса бити у функцији 18. маја.

– Уколико се овај рок потврди, реална очекивања су да плаже најкасније до 1. јуна буду у пуној функцији – казао је Јелушић.

Припрема се сет мера како би се обезбедило поштовање социјалне дистанце.

Плажни простор мораће да се организује тако да се омогући и видљиво обележи адекватна дистанца између купача (или групе купача као што је породица).

Биће ограничен број истовремених купача у односу на капацитет плажног простора, мере одржавања чистоће и хигијене на купалиштима, мере које се односе на угоститељске и друге услуге, мере које се односе на организацију забавних, рекреативних и спортских активности на купалиштима.

Воду ће проверавати сваких десет дана у јулу и августу. Јелушић је истакао да ће се вода контролисати чешће и на више локација него претходних година, због ситуације у којој је санитарна исправност од посебног значаја за безбедност здравља купача.

 

Извор: (Kurir.rs/Vijesti)