Регион Србија

ЊЕГОВЕ РЕЧИ ОДЈЕКУЈУ РЕГИОНОМ! Ђоковић одговорио Црногорцима: Ово нико није очекивао

Најбољи српски тенисер и његова мисија су далеко изнад политичког муља који се сервира

Тензије које генеришу политичари на релацији Србија – Црна Гора неће утицати на то да навијачи Новака Ђоковића на делу виде најбољег српског тенисера, увек радо виђеног у братској држави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим поставило се питање његовог одласка у Црну Гору због актуелних политичких тензија, које, срећом, нису одраз правог односа народа у две државе, па отуд и Новаков релаксиран одговор на тему да ли ће се турнир који је планирао у склопу „тениске турнеје по региону“, одржати у братској земљи.

– Још није потврђено, то ћемо потврдити почетком следеће недеље. Има још неколико ствари које морамо да дефинишемо организационо, али и даље постоји жеља да се иде тамо – објаснио је Ноле за Спортски журнал.

Порто Монтенегро је потенцијални домаћин спектакла.

– То је једна од опција, имамо неколико па ћемо видети. Много је детаља и појединости које морају да се узму у обзир. Наравно и од преноса техничке робе, трибина и свега осталог преко граница. Како сада стоје ствари, то није могуће, па чекамо да се то стање промени. Колико смо чули, биће отворене границе од понедељка или уторка. Ако тако буде, постоји велика вероватноћа да идемо у Црну Гору.

Остали турнири су скоро потврђени, Сарајево и Задар сигурно, чека се још само Бањалука.

– Бањалука ће бити потврђена ускоро, врло вероватно идемо тамо. За Бањалуку и Сарајево се не бринем. И Бањалука и Сарајево и Црна Гора треба да се потврде почетком следеће недеље и зато не могу да кажем засигурно да ћемо ићи тамо, али шансе су више од 90 одсто за сва три турнира.

Да ће Црна Гора угостити највећег спортисту на овим просторима потврђују и речи амбасадора те државе у Србији Тарзана Милошевића.

– Имао сам кратак разговор са стрицем Новака Ђоковића, није била тема уласка у земљу него у контексту припрема турнира. Немам никаквих информација да се неће дозволити Новаку Ђоковићу да дође у Црну Гору – рекао је Милошевић.

Извор: Телеграф.рс