Србија

ЊЕНА ИЗЈАВА ЈЕ ШОКИРАЛА РЕГИОН! Ана Брнабић: Немојте правити цркву у 21. веку уколико нисте Том Круз

Премијерка је нагласила да Србија никако не може бити одговорна за протесте грађана у Црној Гори.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је је Србија у потпуности окернута регионалном повезивању и сарадњи и да због поступака појединих држава у региону највише испаштају грађани. Упитана о затварању граница Црне Горе за Србе, Брнабић је рекла:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све што су урадили мене је изненадило. То је у потпуности са политиком регионалног повезивања коју они декларативно воде. Колико видим, иако су они себе прогласили за Цорона фрее државом нису све европске земље отвориле границе за грађане Црне Горе. Не видим понету позивања Душка Марковића и трошења наше енергије у разговор када они једнио причају а раде нешто потпуно друго. Много бих више волела да се чујем са господином Марковићем о унапређењу живота Срба у Црној Гори, баш као што се Александар Вучић чуо са Виктором Орбаном својевремено као премијер, и утабао мени такав пут да данас Срби у Мађарској и Мађари у Србији имају што већа права и што бољи квалитет живота.

Председница Владе нагласила је да према грађанима и верским заједницама и тако дубоко емотивним питањима, свака држава мора да буде посебно опрезна како не би изазивала сукобе и међусобна неразумевања.

– Када мањкају економски резултати онда се отварају политичка питања која је потпуно беспотребно отварати. Реално је да се грађани Црне Горе питају како је могуће да нас је Србија престигла у неким економским параметрима, зашто ми немамо оволико страних директних инвестиција када то може Србија и тада је много лакше да се бавимо неким политичким питањима којима заиста није место у 21. веку.

Премијерка је нагласила да Србија никако не може бити одговорна за протесте грађана у Црној Гори.

– То су грађани Црне Горе, они протестују. Не може Србија да буде крива за то. Видела сам и негде изјаву да смо ми затворили границе када је почела епидемија корона вируса па смо тиме нанели штету грађанима Црне Горе. Па не могу ја бити одговорнија од Душка Марковића зашто они немају пшеницу или брашно. Заиста не могу – подвукла је председница Владе.

Брнабић је на крају поентирала изјавом о тренутној ситуацији са Српском православном црквом у Црној Гори.

– Ја бих заиста волела да се бавимо сарадњом, да будемо окренути будућности и економији, сви заједно као регион. А прављење цркве у 21. веку… Каква год црква да је у питању, то не радите у 21. веку уколико ниста Том Круз – закључила је премијерка.

Извор: Srbijadanas.com