Свет

НОВА ЗАРИШТА: Враћене забране и поново се уводи КАРАНТИН

Нова жаришта у јужнокорејској порестоници Сеулу власти су прогласиле „кризном ситуацијом“ и поново увеле поједина ограничења како би се зауставило ширење вируса.

Затворено је више од 200 школа, док је поновно отварање неколико стотина образовних институција одложено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Здравствене власти позвале су грађане да се током идуће две недеље придржавају превентивних мера које подрзумевају физичко дистанцирање и појачане мере опреза.

Паркови и музеји у Сеулу и околним местима су затворени, а људи су позвани да опет избегавају масовна окупљања, преноси Би-Би-Си.

У Јужној Кореји није било полицијског часа, већ су се власти ослониле на личну одговорност грађана и агресивно праћење и тестирање.

Већина нових инфекција повезана је са дистрибутивним центром на северу града.

Вирус ковид-19 нађен је на ципелама и одећи радника центра, а власти су забринуте зато што је ново жариште близу најнасељеније области.

Најмање 56 нових случајева је регистровано у последња 24 сата, али ипак мање него дан раније, када је било највише заражених у периоду од два месеца – 79 новооболелих.

На Шри Ланки се поново уводи карантин пошто је 252 људи било позитивно на тестирању од 460 који су се ове недеље вратили из Кувајта.

С друге стране, у Европи се у четвртак наставило попуштање мере ограниченог кретања захваљујући слабљењу пандемије корона вируса, што одудара од нових рекорда срушених у Латинској Америци и податка о више од 100.000 умрлих у Сједињеним Државама.

Извор: Танјуг