Србија

ОБЈАВЉЕН СНИМАК ПЉАЧКЕ У ГРАЧАНИЦИ: Погледајте како су разбојници ишчупали банкомат тежак скоро тону и побегли (ВИДЕО)

Припадници полиције у Грачаници трагају за петорицом пљачкаша који су рано јутрос ишчупали банкомат у Дому културе у овој општини, који је нешто касније пронађен у комбију у насељу Ајвалија.

Снимак јутрошње пљачке, када су петорица маскираних и наоружаних пљачкаша украли банкомат из Дома културе у Грачаници, јасно доказује да су лопови све добро испланирали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Информер приказује снимак пљачке која је, судећи по овом снимку, трајала четири ипо минута. За то време пљачкаши су онеспособили чувара и из зида ишчупали и однели банкомат са новцем. Један од маскираних пљачкаша био је испред Дома културе и сачекао је да се комби и ауди паркирају, а затим су утрчали у зграду где су чувара испрскали сузавцем.

Док су двојица пљачкаша обилазили просторије, проверавајући да ли у Дому има још људи, тројица су везали банкомат и ишчупали га. Пљачкаши су га, затим, натоварили у комби и побегли. Неколико километара даље, на комбију је пукла гума па је возило ударило у зид поред пута. Пљачкаши су оставили комби и банкомат и побегли, а полиција за њима и даље трага.

Командир полиције у Грачаници Братислав Трајковић казао је да је да су на комбију и црном аутомобилу, којим су се пљачкаши удаљили са лица места, коришћене украдене регистарске ознаке.

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић затражио је надлежних органа да хитно пронађу лопове и процесуирају их по хитном поступку.

– Није први пут да се на нашој територији дешавају крађе, а да починиоци не буду пронађени. Ова крађа банкомата је заиста недсвакидашњи случај који је узнемирио мештане и забринуо све оне који послују преко ове банке, истиче Поповић.

Пљачкаши су јутрос у четири сата сузавцем испрскали чувара Дома културе и онеспособили га да реагује. Везали су банкомат који су комбијем ишчупали из зида Дома културе. Током бежања у насељу Ајвалија на комбију им је пукла гума.

– Ударили су у зид поред пута. Оставили су и комби и банкомат и побеглИ – казао је Информеру извор из полиције у Грачаници.

Извор: Информер