Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Један грађанин је нон стоп проверавао да ли му је уплаћено 100 евра! ОНДА ЈЕ ДОБИО ОВУ ПОРУКУ!

Ако бисте питали грађане Србије које је питање које су ових дана најчешће чули или и само поставили, било би – је л’ ти легло 100 евра?

За ову једнократну помоћ државе пријавило се више од 4.050.000 грађана, а након пријаве остало је само једно питање – када ће обећани новац стићи на рачун.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грађани су могли да бирају хоће ли да им се новац уплати на рачун који већ поседују у некој банци или да им буде отворен наменски рачун само за ову прилику.

Чим је почела исплата новца, навала на системе банака била је велика – сви су хтели да провере да ли су баш они међу првим срећницима којима су уплаћене паре од државе. Због тога, онлајн и мобилни системи многих банака нашли су се под великим оптерећењем, а неки су забележили и застој у раду.

Једна од банака у нашој земљи, желећи да изађе у сусрет корисницима, али и да растерети свој систем, клијентима је послала поруку.

– Уколико сте се пријавили за помоћ, банка ће вас обавестити чим буде извршена уплата на ваш рачун СМС поруком која је бесплатна – стоји у обавештењу.

Подсетимо, рок за пријаву за ову помоћ државе је 5. јун, а рок за исплату је 7. јун.

Извор: Информер.рс