Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Ово морате знати! Ако сте отворили наменски рачун за 100 евра, ово су две битне ствари које морате да урадите!

Око 500.000 грађана добија свакодневно помоћ државе од 100 евра у динарској противредности, а док некима од њих уплата стигне без описа, други добијају поруку са назначеним: цовид 19 уплата.

Уколико вам не стиже порука од банке, у два корака можете да проверите да ли је новац уплаћен. Потребно је да на сајту https://idp.trezor.gov.rs/ , укуцате у статус ваше пријаве матични број и број личне карте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рок за пријаву још није истекао и грађани могу да се пријаве до 5. јун, а рок за исплату је 7. јун.

Како до средстава на наменском рачуну

Једно од честих питања грађана је и да ли средства са наменског рачуна морају да се подигну у готовини на шалтеру банке или могу директно да се преусмере на нека плаћања.

„Средства са наменског рачуна се, уз личну карту, подижу се у готовини. Након што средства буду подигнута, наменски рачун, који је отворен само у ту сврху, биће угашен. Ипак, држављанин није ограничен, те може да у уговорном односу са банком дефинише и додатне услуге које би користио код конкретне банке, а које би се односиле на наведена средства“, наводи се у званичном објашњењу.

Важно

То што се пријавили први дан не значи и да први треба да добијете новац. Редослед исплате не зависи, наиме, од дана када сте поднели пријаву за новчану помоћ.

 

Извор: Тањуг