Србија

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ТИЈАНИ АЈФОН: Ево каква је казна чека…

Фото: Јутјуб

Тијана Ајфон која је према тврдњама упућених била организатор овог скупа…

Позната српска старлета Тијана Максимовић звана Тијана Ајфон, која је ухапшена јуче у викендици у Сувом Пољу надомак Бијељине, процесуирана је синоћ Тужилаштву Босне и Херцеговине са још 15 лица.

Након испитивања осумњичених особа, поступајући тужитељ Одјела ИИИ Тужитељства БиХ, упути ће према Суду БиХ приједлог за одређивање мере притвора од 30 дана за укупно 7 осумњичених.

Мера притвора предложена је за осумњичене: Ћ.З. рођеном 1989. године у Бијељини, Т.М. рођеном 1992. године у Бијељини, П.С. рођеном 1986. године у Тузли, К.Д. рођеном 1992. године у Сарајеву, Ш.С. рођеном 1995. године у Братунцу, Т.М. рођеној 1992. године у Руми и В.Ж. рођеном 1984. године у Бијељини.

Особе које су лишене слободе у полицијској акцији кодног назива “Кристал”, осумњичене су за казнена дела удруживања ради чињења казнених дела, међународног врбовања ради проституције, кријумчарење особа, омогућавање уживања опојних дрога и неовлаштено држање оружја и стрељива.

С обзиром да је теком истраге утврђено да су држављанке Србије, као и део осумњичених илегално ушли у Босну и Херцеговину, без проведеног поступка заштитних мера од пандемије Цовид 19, затражена је тријажа и здравствена провера особа лишених слободе и доведених у Тужитељство БиХ.

Тужитељство БиХ наставља интензиван рад на предмету.

Извор: srbijadanas.com