Србија

ОВА ИЗЈАВА ЈЕ ИЗНЕНАДИЛА СРБИЈУ! Вучић поручио: „ДОК САМ ПРЕДСЕДНИК, ТАКО ЋУ СЕ ПОНАШАТИ“…

Став који ће стићи до многих.

Гостујући на међународној конференцији „Свет после коронавируса“, председник Србије Александар Вучић осврнуо се и на косовско питање.

Свестан да се сви питају и сви „знају решење“ за нашу јужну покрајину, дао је став какав се дуго није чуо.

– Сви мисле да имају право да говоре о решењу за Косово и Метохију. Сви мали који немају везе са тим, силе… А када бисмо ми реч рекли о њима – мешамо се у унутрашње ствари, реметимо стабилност. Нема ко нам није очитао буквицу о потенцијалном решавању „косовског чвора“. Свако од њих мисли да има више права, да смо ми неки недозрели људи којима треба да се објасни какво је решење – истакао је Вучић и додао:

– Моја кривица и кривица Србије је у томе што нисам умео, смео, због историје, а не због себе, да сакријем презир према онима који су се тако понашали према Србији. И док сам председник, тако ћу се односити према свима који мисле да смо ми отирач о које могу своје прљаве ноге да обришу, да нас газе и да нам кажу да треба да будемо поносни како се понашају према нама. Поука је да остајемо на европском путу, али нећемо ићи против наших савезника и оних који су помагали током пандемије. Радићемо и са Кином и са Русијом. Решио сам да одговорим свима који ми држе придике о сарадњи са НР Кином.

Извор: Ало.рс / А. Б.