loading...
Свет

Ово је први град који ће потпуно бити покривен 5 Г мрежом

Фото: Pixabay.com

Програм финансирања вредан 20 милиона евра обезбедиће да Беч брзо изврши сва потребна улагања у ширење мреже

Актуелна ситуација изазвана пандемијом корона вируса показала је колико је дигитална комуникација постала важна за сва подручја живота. Члан бечке градске владе, задужен за дигитализацију, Петер Ханке зато је поставио циљ – постати први град у Европи потпуно покривен 5Г мрежом.

Програм финансирања вредан 20 милиона евра обезбедиће да Беч брзо изврши сва потребна улагања у ширење мреже.

– За Беч као најбољи град за живот неопходна је добра понуда комуникационе технологије. Уз ширење широкопојасне мреже помоћу оптичке технологије, мобилна комуникација једно је од основних обележја која чине изванредно место за живот и савремену пословну локацију са најновијом технологијом. 5Г је најновија генерација мобилне мреже и мобилни интернет постаје све важнији. То примећујемо и сада у кризи. Зато подржавамо брзо ширење 5Г мрежу у Бечу са 20 милиона евра – рекао је Ханке.

Маркус Граусам, директор телекомуникационе компаније А1, каже да су добро развијене, стабилне широкопојасне мреже основ за искоришћавање дигиталног потенцијала, а 5Г је кључна технологија за дигитализацију пословне локације, преноси Клиx.

У Бечу већ постоји 60 приступних локације 5Г мрежи, а нови програм финансирања који власти аустријске престонице планирају са циљем да омогуће употребу сопствених градских базних станица убрзаће њено даље ширење.

Програм финансирања подразумева антенске јарболе које ће почети са радом између 1. јула 2020. и 30. јуна 2022. године. То временско ограничење предстваља додатни подстицај за брзу имплементацију инвестиције у 5Г мрежу, како би тај град пре других направио корак у правцу пуне 5Г покривености.

Извор: Телеграф.рс

loading...