Србија

ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ! Да ли Срби у иностранству имају право на 100 евра? ПОСТОЈЕ ДВА УСЛОВА!

Фото: Јутјуб

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је у петак држава исплатила по 100 евра за 950.000 пензионера који су имали рачун у Поштанској штедионици и додао да ће се исплата те једнократне помоћи државе наставити за најстарије у понедељак те да ће у среду бити исплаћено за свих 1,78 милиона пензионера.

Мали је за ТВ Прва истакао да ниједан грађанин који се пријави за 100 евра неће остати без тог новца и додао да ће у четвртак и петак исплатити онима који примају новчану социјалну помоћ, а да ће од 25. маја кренути сукцесивна исплата свима онима који су се пријавили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, с обзиром да пријава траје до 5. јуна, очекује се да ће неколико дана после тога свима бити исплаћена та једнократна помоћ.

„Ни на који начин грађани не треба да брину. Свакоме ово значи, а мени је драго због пензионера, добили су и једнократну помоћ од 4.000 динара, а сада и по 100 евра, што веома значи за њихов буџет, а прошли су тежак период због вируса корона“, казао је министар.

Према његовим речима, када су у питању наши грађани који живе у иностранству и они се могу пријавити за 100 евра, али ако испуњавају два „апсолутна“ услова – морају да имају важећу личну карту и пребивалиште у Србији.

„Сама процедура за пријаву је једноставна, јасна, за два дана се јавило преко три милиона људи“, казао је Мали.

Подсетио је и да је држава исплатила и минималну зараду на рачун више од милион запослених и додајући да ће бити исплате и у јуну и јулу казао да се држава показала као прави партнер и да је преузела највећи терет кризе на себе и омогућила да се привреда одржи.

 

Извор: Тањуг