Србија

ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА 100 ЕВРА СВИМ ПУНОЛЕТНИМ ГРАЂАНИМА: Ево када ће вам новац бити на рачуну

Фото: Pixabay.com

Почиње исплата свим пунолетним грађанима који су се пријавили за једнократну новчану помоћ од 100 евра.

Пензионерима је та помоћ већ исплаћена, новац је јуче легао на рачуне око 160.000 корисника социјалне помоћи, а осталим грађанима, који су се пријавили онлајн или телефонским путем, новац ће почети да се исплаћује од понедељка, 25. маја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је да ће држава дневно исплаћивати по пола милиона грађана.

„До сада се пријавило 3.880.000 грађана Србије да прими новчану помоћ у износу од 100 евра и када на тај број додате све пензионере и оне који примају новчану социјалну помоћ, то је око 5,8 милиона грађана који су се пријавили или већ примили новчану помоћ“, рекао је Мали.

Очекује се, како је додао, да ће до 1. или 2. јуна бити завршене све исплате за оне који су се пријавили за помоћ од 100 евра.

Министар финансија је подсетио је да је последњи рок за пријаву 5. јун, а да ће онима који се буду пријавили последњег дана новац бити исплаћен на рачуне банака до 7. јуна.

За 100 евра можете да се пријавите преко сајта https://idp.trezor.gov.rs/

Како подићи новац

Пријављивање и онлајн и телефоном, је врло једноставно и траје мање од минута, а грађани приликом пријаве остављају свој јединствени матични број (ЈМБГ), број личне карте и банку у којој имају отворен рачун, на који ће им бити уплаћено 100 евра.

Уколико држављанин нема текући рачун, потребно је да се при подношењу пријаве изјасни у којој банци жели да му се отвори једнократни наменски рачун – или да ту банку изабере са списка приликом онлајн пријаве, након чега ће рачун аутоматски бити отворен, без икаквих трошкова.

Након подизања новца, наменски рачун ће бити угашен.

Извор: Мондо