Регион

ПРЕДСЕДНИК СО БУДВА ПОСЛАО МОЋНУ ПОРУКУ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ И БИХ: Дођите у ЦГ, ви сте наши рођаци и пријатељи…

Председник Скупштине општине Будва, Крсто Радовић, позвао је грађане Србије и Босне и Херцеговине да летују у Црној Гори и Будви, да су добродошли и радо виђени гости, те да се не обазиру на, како је рекао, непромишљене изјаве премијера Душка Марковића.

“Грађани Србије и Босне и Херцеговине који годинама летују у Црној Гори знају да су на нашем приморју, као, уосталом, и у целој држави, изузетно добродошли и радо виђени гости. Грађани Србије и Босне и Херцеговине, у Црној Гори, јесу и више од туриста, јер су то и наши рођаци, пријатељи, комшије. То су и грађани са којима делимо заједнички простор Балкана и, заједно са њима, настојимо да од Балкана начинимо простор који се више неће препознавати по томе што, како рече Бајага, „сваких педесет лета избија рат“,” казао је Радовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, “жалосно је што власт показује да је спремна да властити интерес жељеног одржавања на власти захваљујући тензијама подреди општем интересу опоравка државне економије након пандемије корона вируса”, пишу Вијести.

„Како лицемерно, након одлуке да се не отворе границе и са Србијом и Босном и Херцеговином, данас звучи сладуњава синтагма коју је премијер Марковић, колико јуче, користио о Црној Гори као „корона фри дестинацији“. Оваквом одлуком, Црна Гора постаје, можда, „делимично фри дестинација“, али, сигурно, не и „сасвим фри дестинација“. А премијеру Марковићу би требало да је, на примеру скорашњег извештаја Фреедом хоусе, свеже сазнање о томе како танка линија дели делимично слободну од сасвим неслободне државе. Стога, грађане Србије и БИХ позивам да се исувише не обазиру на непромишљене изјаве премијера Марковића и да се не љуте на грађане Црне Горе због његове изјаве, већ да се, као и сваке године, одлуче да свој одмор проведу у Црној Гори, на црногорском приморју, где знају да ћемо их увек срдачно дочекати. Драги грађани Србије и Босне и Херцеговине, не дозволите да нас свађају и сетите се да ово није држава ни Ђукановића, ни Марковића, ни Маровића нити ДПС, већ часних и поштених људи”, поручио је Радовић.

Извор: Блиц