Регион

ПРЕМИЈЕР ЦРНЕ ГОРЕ ПРОМЕНИО ПЛОЧУ: Марковић се уплашио, па послао Србима поруку…

Фото: Јутјуб

Желимо да их видимо, ако они то желе, и на нашим плажама и на нашим планинама, поручио председник црногорске Владе

Премијер Црне Горе Душко Марковић казао је да ће одлука о томе са којим це државама бити отворене границе, а коју би у четвртак требало да донесе Национално координационо тело за заразне болести, бити заснована на епидемиолошким стандардима, те да ту нема политике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наш је циљ здравље, а не само економија. Морамо се отварати, морамо размишљати о економији али увек нам у фокусу мора бити здравље становништва. Овде не станује политика, него станују здравствени стандарди. Радујемо се успеху сваке државе која оствари тај резултат и Црна Гора це спремно и са задовољством дочекати све грађане свих држава у окружењу и осталих које буду успеле тај стандард да остваре – рекао је Марковић одговорајући на питања новинара у Скупштини Црне Горе.

Упитан да прокоментарише изјаве српских званичника да је одлука да се граница не отвори са Србијом политичка, он је то категорично демантовао.

– Ми знамо шта је наш посао и наш интерес. Нећемо ићи по мишљење нигде за оно што су интереси државе, било да су здравствени или економски, него ћемо одлуке доносити самостално, не радећи ни против кога – истакао је Марковић. Како је рекао, радује се успеху свих у борби против короне.

– Са задовољством ћемо чекати тренутак да се Србија успешно изнесе са овом епидемијом, да нема активно заражених или да има онај број заражених који задовољава критеријуме за отварање граница са Црном Гором. Радујемо се доласку српских грађана у Црну Гору. Желимо да их видимо, ако они то желе, и на нашим плажама и на нашим планинама – додао је Марковић.

Коментаришући одлуку српских власти да забране слетање авиона Монтенегро аирлинеса на београдски аеродром, он је рекао да је одлука примљена к знању, те да ће у односу на то тражити алтернативе и најбоља решења за њихову државу, грађане и економију.

Извор: Курир.рс