Србија

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИЛА ГРАЂАНИМА! Ова порука одјекује Србијом: Још увек не можемо да прогласимо…

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да Србија још не може да прогласи победу над корона вирусом, али је близу победи, због чега је Влада Србије и предложила укидање ванредног стања.

Брнабић је на седници Скупштине Србије, на којој је укинуто ванредно стање, казала да ће следећи најсрећнији дан за њу бити када се заставе, које су сада на пола копља, буду поново подигнуте, јер ће то значити да више нема људских жртава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијерка је захвалила грађанима који су се придржавали мера, здравственим радницима и институцијама које су се свакодневно бориле да се одржи здравствени систем и сачувају животи најстаријих суграђана

“Чини ми се да сви заједно можемо да се осврнемо на два месеца иза нас и да кажемо да се у будућности овог периода неће стидети. Мислим да ћемо моћи да се поносимо како смо се борили и ставили људски живот изнад свега, а не политику и привреду”, истакла је Брнабић.

Према њеним речима, Влада Србије ће наставити праксу потпуне транспранетности и разговора са свим медијима како би грађанима добијали тачне и правовремене информације.

“Најважније нам је да Србија поново почне да ради, уз све мере опреза, и да обезбдимо брзи економски раст”, рекла је Брнабић.

Она је поручила да морамо да наставимо да се боримо сви заједно и да ће успех зависи и од сваког нас појединачно.

 

Извор: Ало.рс/Тањуг