Србија

ПРОЦУРИО ШОКАНТАН СНИМАК: Погледајте како је Звездан Јовановић припремао АТЕНТАТ НА ЂИНЂИЋА (ВИДЕО)

Снимак на којем се види како Звездан Јовановић у присуству његовог адвоката, истражног судије, тужиоца и оперативаца УБПОК-а 2003. године на Фрушкој гори показује место где је испробавао пушку десетак дана пре убиства премијера.

На Јутјубу се појавио снимак у којем се може видети како Звездан Јовановић објашњава припрему за атентат на Зорана Ђинђића:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција пита Звездана да ли препознаје капију и пут. “Где је тачно шта било, да ли се сећаш“- пита жена полицајац. “Ма, немам појма ни ја тачно. Највероватније да сам на тој новини испробавао, да, ту сам пуцао. То је то – одговара Јовановић, док полицајци доносе новинску хартију, кроз коју се види да је прошао метак.

– Полицајци саопштавају тужиоцу да је новина са укрштеницама била прекривена опалим лишћем и граном “за коју је вероватно била закачена“ и да је пронађена и чаура. Звездан са асфалтног пута показује три папирне мете окачене о три дрвета на размаку од по неколико метара и потврђује да је то тако изгледало .

Пред крај претреса, веће судије Нате Месаровић одлучило је да снимак не може да се користи као доказ на суђењу зато што, како је наведено, закон не прописује показивање лица места од стране осумњиченог. Са таквом одлуком сложио се и Врховни суд.

Одбрана је захтевала да се и исказ Звездана Јовановића дат у полицији не уврсти у доказе. Због тога су као сведоци саслушавани Миле Новаковић, тадашњи шеф УБПОК-а, Родољуб Миловић, начелник криминалистичке полиције, као и Јовановићев први адвокат Весна Радомировић. На крају поступка суд је ову изјаву уврстио у доказе.

Извор: srbijadanas.com