loading...
Србија

ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ СТЕ НА СПИСКУ! Добићете по 30.000 динара од државе ако сте урадили ово

Награда

У борби са епидемијом вируса КОВИД-19 особље вртића, медицинске сестре, спремачице и возачи, били су испомоћ у ковид болницама, због чега ће их Град Београд наградити са по 30.000 динара, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Весић је рекао да се у току ванредног стања више од 250 запослених који раде у систему предшколског образовања добровољно јавило да буде испомоћ у здравственим установама које су се бориле против вируса.

“У свим нашим вртићима имамо медицинске сестре које су ту због беба и спремачице које вредно раде како би вртићи били уредни, али и возаче. Сви они су се добровољно јавили и провели више од два месеца у ковид болницама. Када се завршило ванредно стање, добили су по 15 дана одмора. Сви су тестирани и нико од њих није био позитиван на КОВИД-19, стога су се и вратили у вртиће да раде”, истакао је Весић за Тањуг.

Према његовим речима, Град Београд посебно је желео да им захвали.

Од њих 250 који су помагали, 183 је запослено у градској управи, како каже, а остали су на друге начине ангажовани.

“За тих 183 особе који су радили у ковид болницама, донели смо одлуку да их наградимо, па ће тако свако од њих добити захвалницу Града Београда и по 30.000 динара. То је знак захвалности што се несебично жртвовали и што нису остали код куће, иако су могли јер су уредно примали плату”, казао је Весић.

Помоћ запосленима у предшколском систему посебно је значила спремачицама и медицинским радницима здравственог система.

“У неком тренутку имали смо заражене у оквиру здравственог система, тада су сестре и спремачице из вртића долазиле на њихова места и својим радом помагале да те болнице остану у функцији, све како би се заражени излечили. Спремачице су посебно имале огроман посао, јер су биле у клиничко болничким центрима. Предсеник Србије Александар Вучић је недавно такође поменуо запослене које раде у здравственом систему, а који нису медицински радници и који нису били препознати до сада и истакао да без њих систем не би могао да функционише”, рекао је заменик градоначелника Београда.

Град Београд на овај начин, како наводи, жели да захвали запосленима који су учествовали у борби против КОВИД-19.

“Желим да искажем захвалност у име свих Београђана и Београђанки, нашим херојима данашњице”, додаје он.

Извор: Ало.рс

loading...