Србија

Првих 950.000 људи добило помоћ од 100 евра: Ево када ће новац стићи и за остале грађане Србије!

ЈЕДНОКРАТНА помоћ државе од 100 евра, за све пунолетне грађане, у петак је исплаћена на рачуне првих 950.000 пензионера! По речима министра финансија Синише Малог, и осталим примаоцима пензија и новчане социјалне помоћи, који су по аутоматизму пријављени, новац ће бити сукцесивно уплаћиван на сваких пет дана.

Иначе, стигло је 3,25 милиона пријава онлајн, а преко кол-центра 25.889.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Остали пунолетни грађани, који се пријаве онлајн и телефоном, уплате од око 12.000 динара могу да очекују најкасније од 1. јуна.

Док је за ових око два милиона пунолетних грађана исплата аутоматска, остали пунолетни држављани Србије, који желе поклон, могу да се пријаве до 5. јуна преко портала Управе за трезор идп.трезор.гов.рс, или позивањем кол-центра на број телефона 0800 101 100. Услов је да имају важећу личну карту и активно пребивалиште у нашој земљи.

Пријаве преко портала примају се од 13. маја, а у првих 38 сати рада портала, своје податке оставило је око три милиона суграђана.

Пунолетни грађани који желе да добију помоћ достављају јединствени матични број грађанина, ЈМБГ, број важеће личне карте, назив банке код које је отворен или ће бити отворен рачун. Корисници новчане социјалне помоћи не треба да се пријављују за помоћ, јер ће им она аутоматски бити уплаћена.

МАЛИ: ХВАЛА НАЈСТАРИЈИМА

Наши најстарији суграђани су имали тежак период иза себе кад је реч о вирусу корона, и ово је наш начин да кажемо хвала – рекао је министар Мали. – По 100 евра на рачун 950.000 пензионера већ је отишло, а стиже и осталима. Мали је позивајући се на податак, рекао да се Служби за запошљавање пријавило 8.800 људи да прими новчану помоћ за незапослене.

 

Извор: Новости.рс