Свет Србија

ОТКРИВЕНО: Психијатар који је оптужен да је тровао колеге у болници је СИН ПОЗНАТОГ ПИСЦА И БИВШЕГ АМБАСАДОРА СРБИЈЕ

Фото: Фејсбук принтскрин

Српски психијатар ухапшен у Аустрији због сумње да је отровао колеге коктелом седатива, син је Драгана Великића, некадашњег амбасадора Србије у Аустрији, потврђено је „Блицу“ у дипломатским круговима. Вид Великић је на саслушању у полицији негирао кривична дела која му се стављају на терет, што је за аустријске медије потврдио и његов адвокат.

Вид Великић, млади, амбициозни лекар из Србије, како су га описивали тамошњи медији, запослен у Општој болници АКХ у Бечу, ухапшен је због сумње да је средином маја, тортом коју је послужио колегама на послу, изазвао тровање код више особа, пошто је претходно у њу убризгао две врсте лекова које се користе као терапија у психијатријском лечењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Здравствени радници запослени у овој болници најпре су због тегоба попут вртоглавице, температуре, мучнине и повраћања мислили да су заражени корона вирусом, међутим након што је један од колега хоспитализован, анализом његове крви утврђено је да је имао већу количину седатива „труксал“ и „бензодиазепам“.

– Укупно десетак њих је јело торту. Осморо или деветоро су имали чудне симптоме, а њих четворо чак и озбиљније тескобе. У почетку су сви мислили да су се заразили корона вируом… Тек недељу дана касније, пробудиле су се сумње да тегобе имају везе са том тортом. Доктор који је појео највеће парче завршио је у бечкој Општој болници – казао је директор установе у Доњој Аустрији за „Хојте“ у којој је Великић такође радио.

Када су истражитељи бечке полиције склопили коцкице и прикупили довољно трагова који воде до младог психијатра, упутили су се у установу у којој је запослен како би са њим поразговарали о случају, али их је сачекало изненађење – он се није појавио на послу. Одмах је покренута интензивна потрага за њим и ухапшен је у једном кафићу у главном граду Аустрије.

Мотив неузвраћена љубав?

Великић је у разговору са полицијом негирао оптужбе које му се стављају на терет, што је за аустријске медије потврдио и његов бранилац, рекавши да за сада „не може више да коментарише будући да се још није довољно упознао са предметом“.

Упркос томе, мотив који је Великића навео на овако суманут потез била је, сумња се, неузвраћена љубав, пошто је желео да започне везу са једном особом с посла. Такође, његове колеге су, према писању аустријских медија, потврдиле да је Великић и раније имао чудне тренутке у свом понашању, да их је прогањао, због чега је један од њих поставио видео-надзор на кући.

Наводно се на једном од снимака забележеним на тим камерама види како Великић буши гуме на његовом аутомобилу, што ће бити обухваћено истрагом.

Засад му се на терет ставља кривично дело

„Не желим да коментаришем“

По објављивању вести да је у Бечу ухапшен лекар српског порекла, тамошњи медији су известили да потиче из врло имућне и угледне породице. Редакција „Блица“ позвала је данас некадашњег амбасадора Србије у Аустрији Драгана Великића како би нам потврдио или демантовао ову информацију, али он није желео да говори за наш лист.

– Не, не, не, не желим ништа да коментаришем, имао сам лоша искуства. Пријатно – рекао је кратко Великић и спустио слушалицу.

Извор: Блиц