Свет

САДА ЈЕ И ПОЗНАТО! Бил Гејтс почео да прави вакцину против корона вируса! Ускоро креће тестирање на људима! Ево шта нас чека!

Фото: Јутјуб

Развој вакцине против вируса корона једна је од главних тема у светским медијима. Питање њене делотворности и могућности сузбијања заразе нашироко се разматра. Међутим, дебата о томе пуна је увек контраверзи када се помене име Била Гејтса, бившег челника Мајкорософта који је сада своју филантропију фокусирао на фармацеутску индустрију.

Руски портал Russia Today доноси нам вест да је поменути Гејтс, преко своје фондације уложио 388 милиона долара у америчку биотехнолошку компанију Novavax за израду вакцине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пише, они ће вакцину тестирати на људима, по први пут што је први корак у клиничком истраживању за шта су добили новац од Гејтса. У испитивању учествује око 130 добровољаца из Аустралије којима ће бити убризгана нова вакцина како би најраније до јула могли видети резултате и прећи на фазу два.

„Давање вакцине првим учесницима испитивања је велико достигнуће за ову фазу клиничког тестирања, водећи нас корак ближе решењу фундаменталне потребе за вакцином у борби против глобалне пандемије цовид-19“- рекао је Стенли Ерк, председник и извршни директор компаније.

Ово је, до сада, највећа Гејтсова јавна донација.

Управо због таквих донација, Гејтс се нашао на удару теоретичара завере да спроводи агенду депопулације. Видевши ово они бивају несигурни и траже од њега да он буде први који ће ту вакцину и пробати.

Како подсећа, Руссиа Тодаy, Novavax није једина фирма која у Америци врши клиничка испитивања вакцине што је радила, још у Марту на људима, компанија Модерна из Масачусетса говоривши о позитивним резултатима- о којој ће интернет њушкала тек открити „прљаве“ тајне. Уосталом, и другде се ради на развоју вакцине, укључујући три у Кини и две у Великој Британији и Русији.

Извор:  Russia Today/Espreso.rs