Србија

Шеф интервентне полиције тукао везаног човека, награбусио кад га је одвезао

Поводом туче која је у суботу увече избила у ресторану „Калем бy Зак“ у новосадској Пупиновој палати, у којој је учествовало више особа, али и начелник Интервентне полиције М. Г., данас је у новосадски СУП послата унутрашња контрола. Према сазнањима Нова.рс, тренутно се утврђује зашто је дошло до сукоба, у којме је поред полицајца, повређено и више особа.

Према изјави Новосађанина који је присуствовао целом инциденту, све се одиграло у току рођенданске прославе супруге једног од власника фирме Галенс, као и поменутог ресторана. Он тврди да је полицајац Г.М. (име и презиме познато редакцији) те вечери био гост на прослави као приватно лице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Независно од њих за столом поред седело је друштво из Врбаса, међу којима је, како трвди извор Нова.рс, било и неколико особа за којима је полиција од раније трагала. У току ноћу у ресторан су ушли инспектори Одељења за наркотике, како би привели осумњичене из Врбаса за кривично дело које им је раније стављено на терет. Полицајци који су ту били на службеној дужности су им ставили лисице и убрзо је дошло до вређања и вике. У једном моменту Г.М., који је седео за слављеничким столом, пришао је колегама из наркотика и почео да вредја везаног Ј.Ј. а затим и да га шамара.

” Г.М. је устао и без легитимисања претио и шамарао Ј. Ј. Овај му је тада затражио да му скину лисице, да би се лично обрачунали. Инспектори му тада, уз одобрење Г.М. и скидају лисице што никако није по протоколу. Тада се њих двојица сами пењу горе у тоалет ресторана и тамо долази до теске туче” каже наш саговорник, истичући да је Ј.Ј. након пар минута сишао сам и рекао осталим полицајцима “ено вам га Г.М. горе”.

Колеге, за које наш извор тврди да нису никога тукли, су начелника затекли у тоалету у бесвесном стању, док му се цело тело грчило, а глава му је била обливена крвљу. Г.М. је хитно одвежен у болницу где су му констатоване тешке телесне повреде и задржан је на даљњем лечењу. У медјувремену, полиција је саопштила да је ухапсила више особа, медју њима и Ј.Ј., због више кривичних дела, као и због напада на службено лице. Према сазнањима Нова.рс, полиција је јутрос тражила и снимке са надзорних камера у ресторану у Пупиновој палати, али су они волшебно нестали.

Упркос званичним питањима које је наш портал још синоћ послао новосадској полицији, да би нам појаснили овај инцидент, али и да нам одговоре на питање да ли је начелник интервентне те ноћи био у ресторану као службено или као приватно лице, није нам одговорено.

Ево питања на која Нова.рс чека одговор:

1. Да ли је начелник дежурне службе Г.М. у ноћи између суботе и недеље у локалу “Зак” у Пупиновој палати био као службено лице?

2.Уколико јесте, на коју интервенцију се тамо одазвао и по чијем позиву?

3. Да ли је са њим у поменутом локалу било још припадника полиције и да ли су и они тамо били службено?

4. Ко је од ваших службеника везао за столицу извесног Ј. Ј. из Врбаса (који је, према Вашем саопштењу накнадно ухапшен због напада на службено лице) ?

5. Зашто је Г. М. отишао са осумњиченим насамо у тоалет, где је касније пронађен претучен, у несвесном стању?

Извор: Нова