Србија

СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Огласио се председник Вучић и обрадовао све грађане Србије! ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су градовима у пет округа на југу земље најпотребније инвестиције, као и у појединим деловима Војводине, и истакао да се у Чачку ускоро отвара фабрика компаније „Форверк“, док ће једна немачка компанија отворити велику фабрику у Ивањици.

На питање новинара где су најпотребније инвестиције, Вучић је рекао да су најпотребније у Сомбору, Врбасу, Кикинди и додатно у средњем Банату, око Зрењанина, као и у Бачкој Паланци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Има инвестциија у Новом Саду, Срему, јужном Банату. Увек треба још, али је добро, као и Смедереву, сада и у Смедеревској Паланци – рекао је Вучић.

Додао је да су инвестиције потребне и Браничевском и Подунавском округу, посебно Пожаревцу, али и другим местима.

– Зиђин много држи у Борском и Зајечарском округу, имамо доста у Мачви, али потребне су нове инвестиције и путеви у Колубарском округу. Ускоро отварамо Словац – Попучке, код Ваљева – рекао је Вучић.

Најавио је да се ускоро отвара „Форверк“ у Чачку док ће у Ивањици, Немци отворити велику фабрику.

Додао је да у Златиборском округу мора додатно да се ради на отварању радних места, те напоменуо да се ускоро отвара и „Будимка“ што ће много значити за Пожегу.

– Морамо да урадимо још за јужни део Златиборског округа. Остаје Рашки округ. Много урадили за Краљево – рекао је Вучић.

Према његовим речима, иако је много урађено за југ Србије, то је део земље где су инвестиције најважније.

– Од Пчињског, Нишког, Јабланичког, Пиротског до Топличког округа, тамо су инвестиције најважније – рекао је Вучић.

Извор: Курир.рс/Тањуг