Спорт

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА АРГЕНТИНЦА! Лако је Ђоковићу да ДОНИРА, кад је зарадио толике паре!

Тотално непотребна изјава.

Аргентински тенисер Гвидо Пеља подржао је Доминика Тима, упутивши критике ка плану који је покренуо Новак Ђоковић. Наиме, Аустралијанац је рекао да му није проблем да финансијски помогне, али то не жели да уради играчима за које мисли да не схватају тенис озбиљно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ја морам да почнем испочетка, као да се враћам из тешке повреде. Ниједан тенисер не гладује, ја бих радије да помогнем људима који умиру. Волео бих пре да помогнем људима у мом граду који умиру и немају да једу, то је хитно, а не спорт – рекао је Пеља који је затим дао пример:

– Кристијан Гарин је недавно дошао са 60. на 18. позицију, а ја не схватам како би 18. на свету морао да плати неки новац некоме ако му финансијска ситуација није реално за Топ 20. Имате играче ван Топ 200, као што је Џек Сок, који би добили новац иако су зарадили преко 10 милиона. Те разлике би морале да буду разматране – додао је Аргентинац.

– Није свима као Новаку, Роџеру и Рафи који морају да дају 30 хиљада долара, а зарадили су преко 100 милиона. Волим то што постоји подршка играчима, али се не слажем са тим да некоме донирате а да не знате реалност сваког играча. Више сам на Тимовој страни. Мислим да је океј да се АТП умеша и да то буде поштеније за све. Много дебате је потребно – закључио је Гвидо Пеља.

 

Извор: Srbijadanas.com