Регион

СКАНДАЛОЗНО! Хрватски генерал: Црногорци су високи и лепи, а Срби су мали и шугави! Ово што је рекао је разбеснело све

Моја опција коју Срби зову Монтенегрини, она добро стоји- рекао је Пркачин

Пензионисани генерал ХОС-а, Анте Пркачин, саопштио је да што више Црногорци проучавају националну историју све мање су Срби а све више Црногорци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је гостујући у једној хрватској емисији цитирао штиво контроверзне личности историје, Савића Марковића Штедимије „Црвена Хрватска“, којом је устврдио да су „Црногорци пореклом Хрвати“.

– Црна Гора је Црвена Хрватска. Црна Гора је са севера, са истока са североистока окружена горски ланцима и косама, Комови, Проклетије, Дурмитор и тако даље. У Црну Гору се улази старим зетским путем од Драча до мора или на нормалан начин из Хрватске преко Херцеговине. Дакле, Црна Гора као средњевјековна Дукља, она је била католичка-барска надбискупија, каже Пркачин и додаје:

– Тачно се зна кад она постаје православна, кад Стеван Немања улази, руши, разара, кад је камење посвадио по Црној Гори – рекао је он.

Даље, у свом излагању, Пркачин наводи, да су Црногорце учили да највише мрзе Хрвате.

– Моја опција коју Срби зову Монтенегрини, она добро стоји. Што више Црногорци проучавају националну историју све мање су Срби а све више Црногорци. Новак Килибарда је био највећи Србин док није узео да отвори књиге и постао највећи Црногорац. Ја погледам њихов парламент, они стасити згодни, високи – ти су Црногорци. А они мали, шугави – то су српски испрдци, неки Кнежевић. Што више вријеме пролази Црногорци постају све више Црногорци, а све мање Срби. Погледајте само Мила Ђукановића, двометраш и има исто толико памети – наглашава бивши генерал.

Извор: Еспресо.рс/ИН4С