Регион

ШОКАНТНО! Независну Црну Гору су створили нарко кланови: Ево ко стоји иза свега!

Почетком маја на црногорском броду „Будва“ заплењено пола тоне кокаина.

Режим у Црној Гори протекле седмице свечано је прославио 14. годишњицу независности, а неке ствари тек данас постају јасније! Једна од њих је та да су стварању Монтенегра знатно допринели криминални кланови под вођством режима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мало је позната чињеница да је Слободан Кашћелан вођа озлоглашеног кавачког клана одиграо кључну улогу у спровођењу референдума 2006. године. Наиме, вођа нарко-клана био је један од главних активиста Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића када је организовано гласање о одвајању Црне Горе од Србије.

Кашћелановго име налази се у Бијелој књизи о референдуму, где су забележене све неправилности за време гласања о државно-правном статусу и где је објашњено како је референдум покраден.

Како се наводи у документу који је објављен у поменутој књизи, Слободан Кашћелан, активиста суверенистичког блока, између осталог тада је вербално напао члана бирачког одбора на бирачком месту у Шкаљарима. Није познато да ли је полиција тада процусуирала Кашћелана иакоје је све урдно пријављено надлежним органима.

Далеко од тога да је он једини, већ би се могло рећи да је нарко-бизнис један од најјачих привредних делатности у Црној Гори.

Марко Ницковић. члан светске Агенције шефова полиције и некадашњи начелник београдске полиције, наводи да није тајна да је актуелни црногорски режим у веома блиским односима са криминалним клановима у тој земљи, а нарочито кавачким.

– Црна Гора као држава позната је по томе што не хапси и не јури криминалце и вође кланова, ни шкаљарског ни кавачког , напротив они са нима кокетирају и користе их за своје потребе, као и у овом контретном случају. Никада нисте могли да видите да су неке од кључних људи тих кланова хапсили у Црној Гори, увек су падали у околним земљама и увек су се убијали међусобно у Србији, Чешкој, Холандији, Немачкој. Црна Гора извози криминалце, буквално. Они су извозни артикал, и то са брендом… – коментарише Ницковић.

Кашћелан је, иначе, ухапшен у Чешкој, 13. децембра 2018. године. Из полиције су тада саопштили да је пре хапшења често мењао место боравка и користио лажне идентитете, због чега су морали да сарађују са колегама из Чешке, Немачкр, Аустије, Француске, Хрватске, Словеније, Швајцарске, Шпаније и Косова. Чешке власти су га у фебруару изручиле Црној Гори. Он се брани са слободе, због оптужбе да се бавио зеленашењем. Кашћелан је широј јавности постао познат након неуспелог атентата на његовог телохранитеља Владана Вучковића из Херцег Новог пре две године у Новом Саду. После тога, он је обећао да ће „све шкаљарце збрисати са лица земље, до последњег“.

 

Извор: Srbijadanas.com/Alo.rs