Србија

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ: Пензионери су били затворени без разлога: Ево о чему се ради

Фото: Јутјуб

Светска здравствена организација (СЗО) јуче је званично саопштила да површине улица и тротоара не могу бити преносиоци коронавируса.

Такође је изнета тврдња да за сада нема доказа да се вирус може пренети преко површине, већ искључиво са човека на човека.

Ове две информације су значајне за цео свет, али посебно за Србију у којој старијима од 65 година више од месец дана није био дозвољен излазак на улице. Та мера је правдана жељом да се они изолују и сачувају од короне, што је апсолутно легитимно.

Али, оно сто није било ни легитимно, ни оправдано јесте тврдоглаво одбијање власти да послушају предлоге да се најстаријима омогући шетање у време када је излазак на улице забрањен свима осталима.

Тај предлог је од стране Александра Вучића назван лудачким уз тврдњу да би, ако би се прихватио, умрло преко 300.000 људи. И даље одзвања у ушима реченица како би сва београдска гробља била премала да приме све преминуле пензионере.

Сада када је СЗО изнела став да нема доказа да се вирус преноси преко површина било ког материјала, добили смо и коначан доказ да су тврдње Александра Вучича биле нетачне!

Јер, јасно је да пензионер није могао да пренесе вирус другом пензионеру, пошто у изолацији није могао никако да дође у контакт са короном.

А пошто се вирус не преноси преко површина и пошто у време када би пензионери били улици, тамо не би било млађих од 65 година који су потенцијални преносиоци короне, јасно је да није постојала никаква опасност од обољења пензионера.

Самим тим јасно је да је Вучић ове људе осудио на 30 дана затвора без иједног јединог разлога. Џабе је опозиција наводила примере Немачке и других европских земаља, које су чак и препоручивале физичку активност, Вучић је знао и више и боље од њих.

Колико је немогућност било какве физичке активности утицала на опште здравствено стање најстаријих, видећемо у месецима који следе…

Извор: Директно.рс

loading...
Loading...