Србија

СРБИЈА ОСТАЛА У НЕВЕРИЦИ! Бранимир Несторовић: „Сада је време да сви изађемо напоље и да се заразимо вирусом, осим ове групе“

Бранимир Несторовић изнео је своју најновију препоруку!

Пулмолог, др Бранимир Несторовић рекао је данас да је сада време да сви изађемо напоље инфицирамо се коронавирусом, јер ћемо на тај начин успети да стекнемо инунитет и спречимо његову поновну појаву, а шансе да до тежих кличичких слика дође готово су немогуће. Да се чувају до почетка, евентуално до средине јуна, саветује само старије од 65 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је то изјавио гостујућу у јутарњем програмау „Прва ТВ“ и додао да је од почетка епидемије био најоптимистичнији члан Кризног штаба, те да би ситуација у Србији била значајно боља да се није десио инцидент са Герентолошким центром у Нишу, где је умрла готово петина од укупног броја жртава овог вируса у нашој земљи.

– Ово није више онај вирус од пре два месеца, већ две недеље немамо тешке пацијенте. Проласком кроз велики број људи он је ослабио. Ми на сваког оболелог имамо 50 оних који су били инфицирани а нису имали никакве симптоме. Не верујем да ће доћи до другог таласа – рекао је др Несторовић.

Рекао је да се он и на Кризном штабу залагао за повратак деце у школске клупе, те да ће 15. јуна вирус корона нестати из Србије.

– Ја сам био присталица да дође до отварања школа, деца би требало да изађу и да се инфицирају, за сада, до 1. јуна, евентулано до 15. морају да се пазе само старији од 65 година – додаје.

Извор: Блиц.рс