Спорт

СРБИЈА У ШОКУ! Наш познати тенисер напушта тенис због короне?

Зависи колико ће све да потраје, али Виктор нема проблем да каже „збогом“ тенису.

Виктор Троицки признао је да због коронавируса размишља чак и о завршетку каријере. Српски тенисер, као и сви, прати дешавања у вези с пандемијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О чему највише размишљаш у карантину?

– Тренутно о свему, па тако и о томе шта даље. Немам мало година, имам 34, и полако већ гледам шта ми је чинити у будућности. Све зависи од тога колико ће ово да траје, али тенис ми тренутно није најважнија ствар. Ако се раније заврши ова пандемија, покушаћу да се вратим на терен. Свестан сам да нисам више толико млад и сигурно ћу морати добро да се ознојим на тренинзима да бих се вратио у форму, али прво да видимо како ће развијати ситуација после короне. Да будем искрен, једва чекам да се сви вратимо нормалном животу – поручио је Троицки за Курир.

Окружен си породицом, која ти је највећа подршка. А да ли тренираш?

– Код куће смо, као и сви остали, слушамо инструкције надлежних и време проводим са породицом. Супруга и ја чекамо друго дете. Што се тиче тренинга, ништа не радим, турнири се отказују, датум повратка је све неизвеснији, нико ништа не зна. Да будем искрен, немам ни где да тренирам. Једино с ћерком ударим неку лопту, њу помало учим, али не иде нам баш најбоље.

Видели смо недавно да си у контакту с осталим играчима из српског тима?

– Сви се чујемо, добро смо, сви поштују правила и код куће боравимо заједно са својим породицама. Једва чекамо да се све ово што пре заврши. Пратимо ситуацију у вези с тенисом, свесни да ће већина турнира бити отказана. Вимблдон је отказан, УС Опен је тек септембру, а прилично сам сигуран да се ни он неће играти. Организатори Ролан Гароса су најавили свој турнир у септембру, што ми такође није реално, па постоји велика могућност да се ова сезона и не заврши, али видећемо – истакао је Троицки.

Природа нас кажњава

Виктор Троицки се осврнуо и на саму пандемију коронавируса.

– Мислим да је овако нешто морало да се догоди кад-тад, чини ми се да је планета морала да се рестартује после свега шта јој се дешава, односно да се природа барем мало врати у нормалу. Чини ми се да много узимамо од ње, а ништа јој не враћамо и управо на ту тему читам неке добре и квалитетне текстове.

Извор: Курир/Ало.рс/С.М