Православље

СРПСКИ МОНАХ УПОЗОРАВА: СРБИЈА је некад била велика сила, Запад то зна и жели да нас уништи, али…

„Чини се да сви раде против Срба, али управо зато ћемо ми и испливати“, овако гласи охрабрујућа је порука оца Серафима.

Монаха из манастира у близини Врњачке бање, имао је потребу да подели, како сам каже, оно што га свакодневно забрињава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Видите шта нам ради Запад, шта се дешава у региону. Они упропашћују Србију, чине све да наша деца напусте земљу. Постоји једна књига, зове се „Света Русија против Хазарија“. Ту пише да се Србија у 9. веку, а ви сад мислите да је то било ко зна кад, али је, заправо, било скоро, простирала од Трста до Црног мора. Скадар је тада био наша престоница“, почео је он.

„А знате како се у то време звао Загреб? Звао се Сербиново. На црквено-словенском језику та реч потиче од речи ‘серце’ – срце. Срби су некада били велика сила, то знају сви са Запада, зато све време и раде против нас. Али, пазите шта вам кажем, то је добро, то значи да ћемо ми да испливамо“, додао је отац Серафим.

Он, ипак, упозорава да сукоби, који последњих месеци изнова пале балканско „буре барута“, не слуте на добро.

„Децо, запамтите шта вам кажем – следеће године ће бити рата! Ја се борим духовно, али стар сам ја. На вама младима је да изнесете терет будућности Србије. Деца су данас су много паметнија, они носе малтене телевизоре у џепу, све знају и не можеш их преварити. Али ако не слушају оца, мајку и не знају за Бога, нема од тога ништа. Они читају да Руси одлажу рат, да многи имају атомске бомбе, али све је то неважно. Битно је само да не залутају. Није нас извукао ни Милошевић, ни Тадић, неће ни ови који данас владају, то могу само наша деца. А Бог ће све на крају удесити“, закључује отац Серафим.

 

Извор: Београд.ин