Србија

СТИЖЕ НОВО УПОЗОРЕЊЕ! Црвени метеоаларм је на снази! Србији данас прети велико невреме

Фото: Твитер принтскрин

БЕОГРАД – Данас се у крајевима јужно од Саве и Дунава очекују интензивни грмљавински процеси са локалном појавом града, у зони пљуска и јаким и олујним ветром, као и количином падавина у већини места од 20 до 40 мм за 24 сата, локално и више, нарочито на подручју Борског округа (источна Србија) где може пасти и више од 60 мм за 24 часа.

Сутра се на северу и западу Србије очекује мало и умерено облачно и суво. У осталим пределима облачно и свежије, местимично са кишом и то углавном на истоку и југу земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После подне и увече престанак падавина, затим и постепено разведравање. Дуваће умерен, повремено јак северни ветар, увече у слабљењу. Јутарња температура од 7 до 15, највиша дневна од 13 на југу до 21 степен на северу Србије.

И у Београду умерено облачно, суво и ветровито. Дуваће умерен, повремено јак северни ветар, увече у слабљењу. Јутарња температура око 11, највиша дневна око 20 степени. У петак претежно сунчано, у суботу умерено облачно са сунчаним периодима и топлије. Од недеље променљиво и нестабилно време, са честом појавом кише и локалних пљускова са грмљавином. Температура око и мало испод просека.

Извор: Курир.рс/Тањуг