Србија

СТИЖУ ПАРЕ И ОД АКЦИЈА! Грађани, ако сте на овом списку ускоро ћете добити овај новац!

Нова уплата новца стиже на ваш рачун!

Грађани који поседују акције компаније НИС ускоро ће добити дивиденду од 23 динара за сваку деоницу односно 115 динара за пет акција, колико смо добили од државе пре десет година.

Како је компанија саопштила, акционарима ће бити исплаћено дивиденде у укупном износу од око 4,4 милијарде динара, односно 25 одсто нето добити НИС-а у 2019. години која је износила 17,7 милијарди динара.

Акције НИС почетком 2010. године добило је 4,8 милиона грађана, а свако од њих добио је по пет акција ове нафтне компаније. Када ће бити исплата дивиденде и када новац треба очекивати на рачунима, још увек није познато. Оно што се зна јесте да је компанија претходних година дивиденду исплаћивала после лета.

Новац од дивиденде грађани могу да подигну на шалтеру предузећа Пошта Србије уз обавезно показивање личне карте. Дакле, све што је потребно јесте лично присуство, лична карта и реченица да хоћете да подигнете новац по основу дивиденде од акција НИС. Грађани који немају рачун за бесплатне акције у Пошти новац од дивиденде могу да подигну у својој банци.

С друге стране, новац од акција могу да добију само уколико деонице продају, а то је могуће такође у Пошти давањем налога за продају.

На рачуну 10.000 динара

У случају да нисте продали бесплатне акције, као ни подизали новац од дивиденди, сада на рачуну имате нешто више од 10.000 динара. Једна акција НИС на берзи вреди 599 динара, а пет колико је сваки грађанин добио укупно 2.995 динара. Акција Аеродрома вреди 865 динара, а грађанима је на рачун уплаћено и по 1.700 динара на основу акција Акционарског фонда. На име дивиденди током претходних неколико година НИС, Аеродром и Телеком Србија сваком грађанину су уплатили по укупно 4.587 динара.

 

Извор: Блиц.рс