Србија

СТРАДАЈУ И НЕВИНИ ПРОЛАЗНИЦИ: У пуцњави на сред улице залутали метак погодио жену

Тридесетпетогодишња Новопазарка тешко је повређена у суботу вече када ју је у насељу Шестово погодио метак који је испаљен током масовне туче неколико младића испред једног угоститељског објекта.

Она се налазила у аутомобилу, којим је управљао њен супруг, када су наишли на колону која се због окршаја две групе младића направила у том насељу. У једном тренутку, њу је хитац испаљен током туче, погодио у пределу главе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Метак ју је погодио у вилицу, поломио је, а потом и повредио зубе. Збринута је у новопазарској Општој болници и није животно угрожена. Милиметри су је делили од знатно озбиљнијих повреда. Њено стање се прати и биће подвргнута хирушкој интервенцији – прича извор “Блица” из истраге.

Чланови њене породице нису желели да причају за медије.

До свађе и туче четворице младића дошло је нешто после 21 сата испред угоститељског локала, где су и дан после видљиви трагови крви. Новопазарска полиција ухапсила је тројицу младића, док за једним, који је идентификован, интензивно трага.

– Сумња се да је након краће свађе почела туча током које је И.М. (31) ножем нанео убодне ране и посекотине Б.М. (32) и И.М. (35), после чега је Б.М. испалио више пројектила из пиштоља. Један од тих хитаца погодио је жену – прича наш извор из истраге.

Полицијска управа у Новом Пазару саопштила је да је Б.М. осумњичен за покушај убиства и недозвољено ношење и држање оружја, И.М. (31) за наношење лаких телесних повреда и насилничко понашање, а И.М. (35) за насилничко понашање.

Разлог обрачуна младића није познат, а према незваничним информацијама, ради се о два пара браће Б.М. и И.М. (35) са једне стране и И.М. (31) и његовом брату, за којим полиција трага, са друге.

Према непотврђеним информација, њих четворица су раније били у добрим односима, али су се из, за сада непознатих разлога, посвађали.

Млађа жена из Новог Пазара тешко је повређена док се у суботу увече са супругом из центра Новог Пазара враћала кући у приградско насеље Постење. Њу је, док је аутомобил у насељу Шестово стајао у колони, а она седела на месту сувозача, у главу погодио хитац испаљен из пиштоља, док је у непосредној близини трајао обрачун две групе младића у коме је коришћено и ватрено оружје.

-Жена која је повређена и њен супруг наишли су у Шестову на кола која су била препречена на путу. Испред њих било је неколико аутомобила, а испред је трајала жестока туча више лица, чула се и пуцњава. Неки од људи који су у колима били испред покушавали су најбрже што могу да возила окрену на путу и да се склоне са места обрачуна како не би страдаи. У тим тренуцима одјекнуо је још један пуцањ, жена је погођена у главу, односно у вилицу хицем који је претходно пробио шофершајбну аутомобила. Поломљена јој је вилица, зуби, одмах је збринута у новопазарској болници, а по речима лекара недостајало је само неколико милиметара да повреде буду далеко теже. Жена је данас, на срећу добро, биће оперисана и њено стање је стабилно – каже наш извор упознат са детаљима случаја.

Како се претпоставља жену је погодио хитац испаљен током обрачуна две групе младића из Новог Пазара који је почео у једном угоститељском објекту у близини. Због чега је свађа а затим и туча избила за сада се не зна, тек туча се пренела напоље, дошло је до жестоке туче у у којој је учествало више лица, а затим И до потезања оружаја и пуцњаве.

-У једном тренутку, младићи су поседали у кола, дошло је до јурњаве улицом у којој је учствовало више возила, комбија, било је и препречивања улице колима, све је трајало барем неколико минута, а зато време јурњава се одужила на више од једног километра – прича наш извор.

Новопазарска полиција није се јуче до раних поподневних сати огласила овим случајем, а како се незванично сазнаје после туче идентификовано је и ухапшено неколико лица. Такође, у тучи је повређен и још један младић, најверовантије неко од учесника туче, али се не зна да ли је он повређен хицем из ватреног оружја или на други начин.

Извор: Блиц