Свет

СВЕТ ОСТАО У НЕВЕРИЦИ ПОСЛЕ ОВЕ ИЗЈАВЕ ПОЗНАТОГ РЕПЕРА: Желим да свет гори, уморан сам од гледања…

У емотивном говору на конференцији за новинаре, коју је градоначелница Атланте одржала поводом протеста због убиства Џорџа Флојда, репер Килер Мајк је кроз сузе поручио да је уморан да гледа како црнци умиру и да жели систем који ће „спаљивати“ расизам до темеља.

Репер, чије је право име Мајкл Рендер, изјавио је да је његов отац полицајац и да има љубави и поштовања према свим људима који се баве овим послом, али…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Гледао сам како бели полицајац убија црног човека. И знам да то слама срце – рекао је репер плачући испред камера.

– Пробудио сам се јуче и желео да видим свет како гори зато што сам уморан да гледам како црни људи умиру – рекао је он.

– Ми не желимо да видимо мете како горе. Ми желимо да видимо систем који је направљен тако да расизам системски спали до темеља – поруцио је Килер Мајк.

Говор је завршио тако што се захвалио градоначелници Атланте Кејши Ленс Ботомс, рекавши да цени то што је демонстрантима поручила да се разиђу, преноси ЦНН.

Афроамериканац Џордз Флојд преминуо је током полицијске интервенције у Минеаполису 25. маја.

Овај случај изазвао је огромну пажњу јавности након што су очевици снимили и објавили снимак интервенције, који приказује полицајца белца како осумњиченом мушкарцу црнцу коленом притиска врат док му овај говори да не може да дише.

То је изазвао талас насилних протеста у Минеаполису и другим градовима Сједињених Држава.

Дерек Ссовин, један од четворице полицајаца који су учествовали у интервенцији и који је оптужен за убиство Џорџа Флојда, ухапшен је јуче у Минеаполису.

Извор: Еспресо.рс/Тањуг