Свет

СВЕТ ОСТАО У ШОКУ! Да ли је корона вирус вештачки, И КО ГА ЈЕ СТВОРИО? Огласио се Несторовић!

Доктор Бранимир Несторовић прокоментарисао је резулате аустралијске студије по питању порекла корона вируса.

– Прекјуче су Аустралијанци јавили да је вирус вештачког порекла. Група научника на челу са професором Петровским, истраживала је како се вирус везује за разне врсте ћелија. Најбоље се везује за људске ћелије. Много мање за друге. Дакле, пада у воду прича да је прешао са животиње. Потпуно је јасно да је вештачки, али остаје питање ко га је направио – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У потрази за вакцином и леком аустралијски стручњаци користили су рачунарско моделирање високих перформанси како би проучили способност вируса.

– Резултати јасно показују да је коронавирус прилагођен за заразу људи – рекао је универзитетски професор Николај Петровски.

Он је додао да овај вирус има доста већу способност де се повеже у људским ћелијама, него у ћелијама слепих мишева. А, истакао је и да не подржава теорије кинеских научника да је вирус пренесен људима из панголина.

Такође, профестор Петровски је у свом истраживању изнео бројне разлога због којих се вирус прилагодио људима, као што је конвергента еволуција и ретке мутација које мешају две врсте гена.

Али, ипак остаје питање, како и где је вирус створен, а то је мистерија која захтева интевизно даље проучавање.

Извор: Srbija Danas.com/Medicalpress