Русија

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Руси подигли бомбардере: Нико не зна шта се спрема!

Руске ваздухопловне снаге примећене су данас у западном делу покрајине Идлиб, док су њихови авиони надлетали град Џиср ал-Шугхур надомак турске границе.

Према теренском извештају из провинције Идлиб, руске ваздухопловне снаге летеле су над областима под контролом радикалних милитантних група попут Туркестанске исламске партије (ТИП), Хајат Тахрир ал-Шама (ХТС) и Хурас ал- Дина.

Неки опозициони активисти тврде да су руске ваздухопловне снаге започеле ваздушне нападе; међутим, извор Сиријске арапске војске (САА) јавља да нема забележених напада.

У исто време, Сиријска арапска војска покренула је напад на делове Идлиба, циљајући кретања џихадиста и побуњеника и група подржаних од стране Турске.

Сиријска арапска војска наводно је циљала неколико области јужног Идлиба, укључујући места окупљања милитаната у месту Ал-Бара, који је северно од Кафр Набла.

Напетости у Идлибу недавно су порасле након што су џихадисти Хурас ал-Дина извршили заседу у којој је убијено преко 30 војника Сиријске арапске војске у равници Ал-Габ.

 

Извор: Ало.рс