Свет

СВЕТ У ПАНИЦИ! Американци упутили стравично упозорење: Ако буде требало употребићемо НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ!

Фото: Јутјуб

Америчка војска остаје спремна за борбу и спремна је да искористи свој нуклеарни арсенал уколико САД заврше у великом оружаном сукобу, упркос изазовима пандемије корона вируса – рекао је командант америчког ратног ваздухопловства Тим Реј, у изјави.

Будите сигурни, предузели смо неопходне кораке како бисмо били сигурни да су наши бомбардери и снаге ИЦБМ-а спремне да крену и да стигну до било ког циља на планети у било које време. Ми смо у потпуности спремни и КОВИД-19 то неће променити. Наше снаге и даље одржавају изузетно висок ниво спремности и висок одзив – рекао је Тим Реј.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саопштење из Ратног ваздухопловства појашњава да су почели да развијају поступке за дејство током пандемије и да теже да одрже своје особље здравим, док је коронавирус још увек био унутар кинеских граница у јануару.

Развијени планови за одржавање контроле омогућили су УСАФ-у да ограничи ширење вируса омогућивши својим авионима и ракетним снагама да остану у функцији.

Да би постигли то, Ваздухопловне снаге су морале да усвоје одређене мере којима се обезбеђују „одређени степени изолације“ како би се тимови одвојили уз очување оперативности интерконтиненталних ракета и нуклеарних бомбардера.

– Плаћени смо да радимо ову мисију под свим условима. Не само у неким, већ у свим условима. Ово је ужасан сплет околности, али морамо бити спремни да радимо свој посао у далеко горим околностима – додао је амерички командант US AFGW

Научници покушали да предвиде када ће се завршити пандемија и издали важно упозорење

Међутим, упркос свим напорима да се обузда болест, око 6.754 америчких војника је заражено, показују подаци Пентагона од 29. априла.

Појава је захватила неколико америчких страних база и два распоређена носача авиона. Војска није могла да открије извор заразе КОВИД-19 на броду „УСС Теодор Рузвелт“ и даље је мистерија.

 

Извор: rs.sputniknews.com