Свет

СВЕТ У ШОКУ! Руси се обратили Турцима: Знамо ко сте ви, не гајимо илузије! Ако се играте са нама…

Парламентарни посланик Владимир Џабаров прокоментарисао је изјаве бившег турског министра Фикри Ишика о односима његове земље са Русијом.

Изјава бившег министра одбране Турске Фикри Ишика, да Анкара само жели да користи Русију за решавање својих политичких проблема на Блиском Истоку и да је не сматра правим савезником већ само „комшијом“, изазвала је одговор руске стране. Посланик руског парламента Владимир Џабаров одговорио је турском министру на његову изјаву:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Никада нисмо гајили илузије – знамо и увек смо знали да је Турска чланица Северноатлантског савеза и да се придржава свих обавеза које из савеза проистичу“, рекао је Џабаров. Посланик је истовремено напоменуо: „Да, Турска има неслагања са НАТО-ом, али они су само „тактичке природе“- у стратешком смислу, Турска је одан савезник свих НАТО земаља.“

Такође је истакао да је Русија свесна да нема сталних савезника у политици, јер овде могу постојати само заједнички интереси, који укључују борбу против тероризма у Сирији.

Парламентарни посланик је такође истакао да су Москва и Анкара у прошлости имали озбиљних потешкоц́а у односима, али и да се сада ситуација променила.

„Важно је да се Ердоган извинио за смрт руског пилота“, објаснио је Џабаров, а затим је сажео ситуацију, подсетивши Турску да се са Русијом не треба шалити и играти, истичући последице бивше руско-турске конфронтације:

„Надам се да ће ово бити добра лекција за све стране у сукобу – немогуће је шалити се и играти неку врсту двоструке игре са Русијом. Или искрено комуницирамо или уопште не комуницирамо”, закључио је посланик.

 

Извор: Webtribune.rs