Србија

ТОМИН СИН КРЕНУО ОЧЕВИМ СТОПАМА! Радомир ископао мртвог човека на ВЕЛИКИ ПЕТАК, а разлог је…

Фото: Јутјуб

Веровали или не Градоначелник Крагујевца, као шеф кризног штаба за коронавирус,
наредио ексхумацију П. П., штићеника дома на чијем је челу његов политички противник, не би ли доказао да је овај преминуо од ковида, а директор то заташкао

У Србији се одавно не бирају средства у обрачуну с политичким противницима, али Радомир Николић, градоначелник Крагујевца и син бившег председника Србије Томислава Николића, подигао је игру на виши ниво – он је наредио ексхумацију тела штићеника дома за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ да би се обрачунао с директором ове установе, иначе својим политичким противником!

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова прича има све елементе трилера, што због самог њеног тока, што због људи који су свесно или несвесно уплетени у њу – ту је жеља за политичком превлашћу, ископавање леша на Велики петак, усред полицијског часа, обмањивање породице покојника од стране надлежних и казна за чобанина који је све то снимио, не знајући притом ни шта ни кога снима на локалном гробљу…

Радомир Николић је, као шеф кризног штаба у време епидемије коронавируса, наредио ексхумацију тела П. П., једног од штићеника дома „Мале пчелице“. Циљ је био да се докаже да је поменути штићеник преминуо од последица коронавируса, а да директор те установе др Владица Станојевић, иначе напредњак, али друга струја у овом граду, буде оптужен да је прикривао да је смртоносни вирус ушао у ову установу. Ексхумација је обављена у време трајања полицијског часа, на Велики петак, а то није знао нико од запослених у Заводу за смештај одраслих лица, као ни чланови породице покојника. Истина, како је налог за ексхумацију дало надлежно тужилаштво, породица није ни морала да да сагласност, али само образложење поступајућег тужиоца је и више него чудно (види оквир). Обдукција покојника је показала да је умро природном смрћу. Због свега овога, али и претећих порука које је добијао од Радомира Николића лично, Владица Станојевић спрема кривичну пријаву против њега.

Малтретирање штићеника

– Они су били уверени да је П. П. преминуо од ковида, урадили су ексхумацију на Велики петак, ми то нисмо ни знали. Наш штићеник је четири месеца лежао, имао је болест плућа, епилептичне нападе. Тог јутра (кад је преминуо) имао је температуру, чекали смо упут за стационар и он је у међувремену преминуо. Умро је природном смрћу – каже Станојевић за Курир и додаје:

– Мртвозорници нису преузели леш јер им је директор рекао да се врате натраг. Сутрадан су дошли под пуном опремом, правили су театар. Онда ми стиже порука од Радомира Николића да треба да тестирам све запослене и кориснике. Дошли су људи из Клиничког центра у Крагујевцу са списком свих корисника, што је тешко кршење људских права, а кад сам питао докторку одакле јој списак, она ми је рекла: „Из кризног штаба.“

Станојевић додаје да су из Клиничког центра дошли у 22 сата, кад корисници већ спавају, те да су их узнемирили, а да је један од њих чак хтео и да скочи.

Претње

– Те ноћи ми је Радомир Николић рекао, имам сведоке: „Још вечерас спавај мирно, убио си човека.“ Већ сутрадан је тело ексхумирано, урадили су обдукцију. Тест је показао негативан резултат. Исечак плућа су слали на Торлак, и он је био негативан. Запослени Завода спремају се да туже градоначелника због трауме од те ноћи – каже Станојевић.

Он додаје и да му је З. П., рођени брат П. П., рекао да он није дао сагласност за ексхумацију. – Кад сам се чуо са З. П., он ми је рекао да је њему у полицији речено да су штету на гробу направиле свиње, да су оне оскрнавиле гроб – истиче директор ове установе и додаје:

– Николић је шеф кризног штаба, он је хтео да ми намести да будем ухапшен. Оптужио ме је да сам убио човека! Ја сам из СНС, али друга струја, и кандидат сам за градоначелника испред Групе грађана „Др Владица Станојевић“. Сви на листи смо из СНС. Предао сам све адвокату, одлучићемо шта ћемо. Мислим да ово нико у Европи није доживео.

Тужилаштво у Крагујевцу Ексхумирали смо због теста на корону

Тужилац Дејан Вељковић из Крагујевца каже за наш лист да ексхумацију наређује суд, али на предлог полиције због сумње да је штићеник умро од ковида. На питање зашто ексхумација ако постоји сумња да је неко умро од ковида и шта се тиме доказује, Вељковић је рекао: – Јер није урађен тест на корону, стање је ванредно… Извршена је ексхумација, тестови су били негативни и на томе је завршено.

Лажни пастир Ухапшен човек који је снимао ексхумацију

У медијима се 22. априла појавила вест да је М. Д. (42) из села Бошњане код Крагујевца кажњен са 50.000 динара због кршења полицијског часа, а полиција га је затекла како из оближње шуме мобилним телефоном снима ексхумацију покојника из Дома за старе „Мале пчелице“. М. Д. је полицији рекао да је чувао овце у близини своје куће, али према наводима надлежних, он није имао овце са собом.

Ником ништа Николић ћути

З. П., брат поменутог штићеника, није се јављао на телефон нити је одговорио на СМС с питањем. На телефон се није јављао ни Николић, нити је одговорио на СМС с питањима.

Извор: Курир / Катарина Благовић