Србија

ТРАГЕДИЈА ПОТРЕСЛА СРБИЈУ! Дечак (8) се утопио мајци пред очима?

Дечак (8) из села Кончуљ у близини Бујановца удавио се у сеоској реци прекјуче око 17 сати. Малишан је дуго био под водом, нагутао се воде, песка и муља, а лекари су га реанимирали сат времена. Нажалост, није му било спаса.

О трагичном догађају обавештено је Више јавно тужилаштво у Врању и утврђено је да се дете утопило, али под којим тачно околностима се десила трагедија, још са сигурношћу није утврђено. Наиме, постоје две верзије несрећног догађаја. Према једној, осмогодишњак се играо с другарима поред реке и упао у воду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Деца су отрчала по помоћ, да позову одрасле. Док су они дошли, дете се већ напило воде, тако да му није било спаса – каже извор и додаје да је према другој верзији до трагедије дошло када се дечак истргао мајци из руке док је с њом и сестром шетао поред реке:

– Наводно, пришао је реци да покваси ноге, оклизнуо се и упао у воду. Иначе, то је место укрштања двеју река, има вирова, иако на први поглед делује да је плитко. Вир га је повукао и дете је упало.

Очевици су испричали да је вода носила малишана 700 метара пре него што је тело извучено.

– Мајка, иако не зна да плива, скочила је у воду да извуче сина. У помоћ су притекле и комшије. Они су на крају извукли мајку и дете – каже извор.

 

Извор: