Србија

УДАРНА ВЕСТ! Председник Вучић се хитно обратио грађанима: Молим вас да осудите…

Председник Александар Вучић затражио је од свих политичара и грађана у Србији да најоштрије осуде данашњи инцидент испред парламента, који је оценио као фашистичко дивљање Бошка Обрадовића и Савеза за Србију, и тако покажу да је Србија демократска земља.

Вучић је у обраћању грађанима Србије које је објављено на његовом Инстаграм профилу рекао да су данас „фашистичке фаланге“ Бошка Обрадовића и Савеза за Србију физички напале народне посланике, да су их обарали на земљу, цепали њихове сакое, желећи да покажу да је насиље оно што би требало да влада у Србији и оно што би требало да добије већинску подршку народа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Зато тражим од свих грађана Србије да на најоштрији могући начин осуде фашистичко дивљање ових људи и да покажемо да је Србија демократска земља“, рекао је Вучић.

Он је и од свих политичких представника у Србији затражио да осуде инцидент јер, како је навео, политичари могу да се разликују по много чему и да мисле другачије о свим питањима, али фашизам никада није био својствен Србији.

„А ове слике смо могли да гледамо само у нацистичкој Немачкој тридесетих и усташкој Хрватској четрдесетих година“, рекао је Вучић.

Он је истакао да Србија неће дозволити да победи фашизам и да је уверен да ће се изборити за очување демократских вредности и демократског поретка.

„Очекујем да грађани буду апсолутно јединствени у осуди онога што се данас догодило. А наше је да се боримо да економски развијамо земљу, да чувамо демократију и да на изборима покажемо коме верујемо и да бранимо и сачувамо будућност наше деце“, закључио је Вучић.

Извор: Курир.рс