Србија

УДАРНА ВЕСТ! Састанак је завршен: Председник Вучић се хитно обраћа грађанима

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорком Кине Чен Бо, како би разговарали о резултатима заједничке борбе против епидемије корона вуруса у Србији и помоћи коју је Кина пружила нашој земљи.

Након састанка, председник Вучић и амбасадорка Чен Бо разговараће са тимом кинеских лекара и стручњака који су пре више од месец дана дошли у Србију како би помогли у борби против Ковида 19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Састанку са кинеским лекарима присуствоваће и министар одбране Александар Вулин.

Шест најеминентнијих кинеских експерата који су се у Вухану борили против заразне болести Ковид-19 стигли су у Србију 21. марта, када је из Кине допремљен и први контигент медицинског материјала и опреме.

Како је раније најављено, део тима кинеских експерата данас се враћа у Кину.

Кинески стручњаци су током боравка у Србији обилазили ковид болнице широм земље и српским колегама преносили своја искуства у превенцији и сузбијану епидемије, а помагали су и у покретању лабораторије Ватрено око у Клиничком центру Србије, која је донација Кине.

Члан тима кинеских стручњака за борбу против корона вируса Гуо Јубјао рекао је раније да му је задовољство што је део тима који је кинеска влада послала у Србију и истакао да су у сваком граду и институцији српски лекари били спремни на сарадњу и размену искустава.

„Прихваћни су сви наши предлози, укључујући формирање привремених болница и начин лечења тешких пацијената оболелих од корона вируса, коришћење заштитне опреме за медицинске раднике…Сваки пут смо наишли на позитиван одзив колега и мере су спроводене како треба“, навео је Гуо.

Извор: Tanjug; D.K.