Србија

УДАРНА ВЕСТ! Тешка саобраћајна несрећа на Ибарској магистрали! Преврнуо се шлепер!

Несрећа се десила на једној од најкритичнијих деоница Ибарске магистрале.

У поподневним часовима дошло је до саобраћајне несреће на Ибарској магистрали у чачанском селу Доња Горевница када се преврнуо шлепер. Из још увек непознатих разлога скренуо је са коловоза и упао у канал поред пута. У овој саобраћајној незгоди повређен је возач шлепера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова деоница пута представља једну од најопаснијих јер је магистрала од Прељине до Мрчајеваца у последњих двадесет година однела преко 100 живота, а само у последње две године ту је настрадало око десет људи.

Уколико кренете овом деоницом, не можете а да не приметите на сваких 200 метара по један споменик настрадалима, тако да се овај пут може назвати и магистралом смрти. Претходних година ту су животе изгубили мајка и син кад је на њих налетео аутобус из Новог Пазара, а погинуло је и четворо младих људи који су се враћали из треће смене.

– На сваких неколико месеци овде се дешавају саобраћајне несреће и то са смртним исходом. Возачи не прате ограничења, возе изузетно брзо и претичу. Свакдоневно смо у страху за наше и животе наше деце, јер кад изађу из аутобуса који их вози у школу морају прећи ову магистралу – кажу мештани села кроз које пролази овај пут.

Они наглашавају да су пре неколико година писали молбе да се ту направи саобраћајна сигнализација, а највише од свега значило би им да се обележи пешачки прелаз.

 

Извор: RINA