Србија

УДАРНО! Српског министра хитно примили на лекарски преглед! Ево шта се дешава

Челнику ресора културе пре десетак дана отекла је нога, због чега се хитно јавио лекару. Установљено је да му је кренуо угрушак у нози.

Владану Вукосављевићу, министру културе, пре десетак дана отекла је нога, а на хитном лекарском прегледу установљено је да му је кренуо тромб у нози.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Срећом, операција није била потребна, министар је послат на кућно лечење, али како каже извор из Владе, Вукосављевић мора сваког дана да даје сам себи ињекције у стомак.

– Пре десетак дана, око 20. маја, Вукосављевићу је изненада отекла нога, и то баш много. Одмах се јавио лекару и на прегледу је установљено да му је кренуо тромб у нози. Није било потребе за операцијом, нити за задржавањем у болници. Вукосављевић је послат на кућно лечење, али наређено му је строго мировање – каже извор и додаје:

– Поред тога, Вукосављевић мора сваког дана сам себи да даје инекције у стомак. Иако није била потребна операција, ситуација није нимало наивна – додаје он.

Према речима извора, министар није клонуо духом, иако је ово други пут да има проблема са здрављем у последњих месец и по дана.

Подсетимо, Вукосављевић је 1. априла ове године примљен на Инфективну клинику у Београду, усред епидемије коронавируса, и то због јаког кашља и бола у грудима, због чега је одмах и тестиран на нови вирус.

Тест је био негативан, а како се испоставило даљим испитивањем, министар је имао упалу плућа. Вукосављевић је већ неколико пута има упалу плућа, а пошто се болест јавила усред ванредног стања, а и због самих симптома који су слични онима које изазива вирус, министар је био уплашен за своје здравље.

Извор: Srbijadanas.com/Курир