Србија

УЖАС У ПАНЧЕВУ: Дечака задесила страшна судбина, није му било спаса

Један дечак погинуо је вечерас у железничкој станици Панчево Варош од струјног удара из контактне мреже, када се попео на вагон који се налазио на четвртом колосеку и на тај начин ушао у зону опасности од возног вода, саопштено је из Инфраструктуре железнице Србије.

Несрећа се догодила вечерас у 18.00, а на лице места изашли су припадници МУП-а и Хитне помоћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Инфраструктура железнице Србије саопштила је да жали због трагедије која се догодила и да је изразила саучешће породици настрадалог дечака.

„И овом приликом Инфраструктура железнице Србије апелује и упозорава да се поштују упозорења и да се нико не пење на вагоне, како би се спречили овакви догађаји и сачували људски животи. Кроз контактну мрежу пролази струја напона од 25.000 волти, а да би се несрећа догодила није неопходно да се додирне жица контактне мреже, већ је довољно само да се уђе у струјни лук који може бити удаљен и по неколико метара од контактне мреже“, додаје се.

Због пењања на вагоне, од последица струјног удара из контактне мреже годишње на српским пругама настрадају три до четири особе, а најчешће је реч о младима, упозоравју из Инфраструктуре железнице Србије.

Извор: Блиц