Србија

УЖАС У ПАНЧЕВУ! Запослени на Железничкој станици чули језив врисак, а онда су угледали стравичну сцену!

Фото: Pixabay.com

Мали Леон А. (12) замолио друга да га слика, па се попео на вагон-цистерну * У том тренутку ударила га је струја са контактне мреже и на месту га убила

Дечак Леон А. (12) погинуо је од стравичног струјног удара, након што се попео на вагон-цистерну на железничкој станици Панчево Варош!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Несрећни малишан је пре несреће замолио друга да га слика мобилним телефоном, али чим се попео на вагон и нашао се у близини контактне мреже, ударила га је струја од чак 25.000 волти и спржила га.

Друг вриснуо

Како сазнајемо у полицији, трагедија у Панчеву се догодила у недељу око 18 сати. Леон, који станује у београдском насељу Котеж, и његов друг су се кобног дана на бициклима најпре одвезли до панчевачког парка Дудара, а онда и до оближњег Спортско-рекреативног центра „Младост“.

– У повратку кући пролазили су поред железничке станице Панчево Варош. Мали Леон се попео на платформу између вагона како би се фотографисао, а онда је одлучио да се мердевинама попне на врх вагона-цистерне. Замолио је друга да га слика, али чим се попео на вагон и усправио се, приближио се контактној мрежи и тад га је захватио такозвани струјни лук под напоном од 25.000 волти. Дошло је до стравичног струјног удара, дечака је буквално спржила струја – каже наш саговорник.

Леонов друг је од шока вриснуо, а запослени на железничкој станици су то чули, а потом су и видели дим како куља на врху вагона.

Тело је било на цистерни све док га ватрогасци нису скинули. У првом тренутку није био познат идентитет страдалог дечака, јер његов друг, од шока, није могао ни реч да изусти – кажу у полицији.

Несрећни малишан је идентификован тек око 20 сати те вечери, када је Леонова мајка дошла у полицијску станицу како би пријавила нестанак сина, јер се забринула што се није вратио кући.

– Она га је узалуд звала на мобилни телефон, а пошто јој се није јављао, отишла је у полицијску станицу. Пошто је полиција већ била обавештена о трагедији, одмах је било јасно да је на вагону погинуо њен син. Полицајци су јој прво дали лек за смирење, а онда јој рекли шта се десило и одвели је на препознавање тела – каже наш саговорник.

Радник обезбеђења железничке станице Панчево Варош казао нам је да мештани оближњег насеља свакодневно пролазе преко станице и да се често провлаче између паркираних вагона.

– Требало би да се постави ограда, јер људи нису свесни колико је опасно приближити се контактној мрежи. Знам да је свима ближе да иду преко пруге, него около на надвожњак, али многи и даље нису свесни да ризикују своје животе – рекао је радник.

Репортери Информера су се и лично уверили у ове његове речи, јер је за тих неколико минута разговора с радником обезбеђења неколико младих претрчало преко пруге и провлачило се између вагона.

Апел и упозорење

Из „Инфраструктура железнице Србије“ изразили су жаљење због погибије дечака и изјавили су саучешће породици.

– И овом приликом апелујемо и упозоравамо да се поштују упозорења и да се нико не пење на вагоне. Кроз контактну мрежу пролази струја напона од 25.000 волти, а да би се несрећа догодила, није неопходно да се додирне жица, већ је довољно само да се уђе у „струјни лук“, који може захватити простор и неколико метара око контактне мреже – наводи се у саопштењу.

Иначе, од последица струјног удара из контактне мреже, услед пењања на вагоне, сваке године у Србији настрада неколико особа, углавном младих.

Извор: Информер.рс