Свет

УЖАС! Велика олуја потпуно разорила град: Мештани тврде да овако невреме скоро нису видели

Град више не може да се препозна, требаће године да се врати све у нормалу

Снажна олуја преплавила је сибирски град Чита, кидајући кровове и дрвеће по градским улицама док је са застрашујућом лакоћом бацала аутомобиле и покретне гараже. Најмање три особе су повређене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство за ванредне ситуације известило је да је ветар брзине између 25 и 30 метара у секунди рушио дрвеће и разбио више возила, а налет је на крају изазвао прекид струје у граду.

Снимци очевидаца показују свирепост ветра док становници кућа траже уточиште где год могу.

Срећом, нико није критично повређен у граду, који се налази северно од Монголије у региону Забаикалски – што је прилично чудесно, јер видео снимци приказују стравичну олују.

Једног мушкарца погодио је летећи комад отпада, али задобио је само лакше повреде и брзо је отпуштен из болнице након лечења. Министарство здравља је такође саопштило да је један човек пао са крова, а други је лакше повређена од крхотина.

Један аутомобил је био потпуно спљоштен, а кабина је преполовљена, али на срећу возач и путници су преживели.

53 мобилне електране, укупног капацитета 5.213 кВ, такође су распоређене у град, док су радници обављали поправке како би обновили снабдевање електричном енергијом.

„Стручњаци раде, молимо становнике Чита да разумеју – елементи су непредвидиви. Нажалост, ветар би могао порасти у наредна 24 сата „, упозорио је Јевгениј Батуев, шеф регионалног министарства енергетике.

Градске власти се сада суочавају са мрачним задатком израчунавања укупне штете.

Извор: Ало.рс/Ј.А.