Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Данас почиње исплата 100 евра од државе! Ево ко ће добити новац!

Фото: Pixabay.com

Исплата једнократне помоћи од 100 евра, коју Србија даје грађанима у оквиру економских мера за ублажавање последица вируса корона, за пензионере почиње данас.

По истом принципу, без посебне пријаве, по око 11.800 динара требало би да добије и око 260.000 грађана који примају социјалну помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, за помоћ од 100 евра, која је предвиђена за све пунолетне грађане Србије, који имају пребивалиште у нашој земљи, пензионери и грађани који примају социјалну помоћ нису морали да се пријављују посебно, већ ће им од данас новац бити исплаћиван по аутоматизму.

Пензионерима ће новац бити уплаћен на рачуне на које добијају и пензију. Уколико неко не жели новац, а буде му исплаћен по аутоматизму, та средства може, како је речено у Министарству финансија, уплатити у хуманитарне сврхе.

Сви остали пунолетни грађани већ се могу пријавити онлајн, а од данас ће то моћи да учине и телефонским путем.

Ко све има право на 100 евра

Право на једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра имају сви пунолетни држављани Републике Србије који на дан 24. априла 2020. године, када је ступила на снагу Уредба о формирању привременог регистра и начину уплате једнократне новчане помоћи свим пунолетним држављанима Републике Србије у циљу смањивања негативних ефеката проузрокованих пандемијом болести ЦОВИД-19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2, имају активно пребивалиште на територији Републике Србије, са важећом личном картом.

Право на 100 евра имају и држављани који су рођени у Републици Србији, са пребивалиштем у Србији, а који су радили и примају пензију из иностранства. И они морају да се пријаве преко портала Управе за трезор или путем контакт центра

„Ово је мера подршке јер желимо да унесемо једну дозу оптимизма, да покажемо колико је Србија јака, да свако добије по око 12.000 динара. То је добро за повећање потрошње, ликвидности, али и начин на који, као држава желимо да подржимо све грађане да заједно прођемо кроз све ово“, рекао је министар финансија Синиша Мали приликом представљања ове мере подршке грађанима.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Блиц.рс